День української писемності та мови

День української писемності та мови

Традиційно у Вороняцькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулася низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови.

Вчителі Молева Г.С та Губернович О.М. разом із старшокласниками долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності (його писали усі охочі і небайдужі до української мови). Кращі роботи будуть відправлені для участі у всеукраїнському конкурсі.

/Files/images/statt_2020/IMG_1154.JPG

Вихованці школи поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.
Класні керівники провели години спілкування « Плекаймо рідну мову ! », «Чарівний світ української мови», «Мова – душа народу», «Черпай знання з чистого джерела», «Мова – це скарб нації». Учні початкових класів долучилися до віршованого флешмобу.

/Files/images/statt_2020/IMG_7398.jpg

Завершальним патріотичним акордом був танцювальний флешмоб «Мова єднання» який виконали учні 2-А та 2-Б класу. Українська мелодія запалила своєю енергетикою весь зал. Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.